الرئيسية / Bojkotta / ?Hur besegrade Kina Amerika

?Hur besegrade Kina Amerika

Fokus ligger vanligtvis på den “näst största ekonomin i världen”, det vill säga Kina, när det gäller konkurrensen mellan Kina och Amerika.

Men sanningen är att före en utbrott av Corona-pandemin, enligt en rapport från American Responsible Statecraft, flyttade Kina Amerika och blev den största ekonomin i världen.

Enligt Internationella valutafondens mätningar av marknadsväxelkurser och köpkraften för den kinesiska valutan i Kina och inte USA är det ett sätt att mäta ekonomins storlek på ett annat sätt än det mer populära sättet att köpa. Energi. Dollar i USA.

Denna metod indikerar att värdet på varor och tjänster som produceras av Kina är högre än i USA, om deras värde mäts i kinesisk valuta, eftersom priserna i Kina är billigare än i Amerika. Enligt dessa uppskattningar står den kinesiska ekonomin för mer än en sjättedel av dess motsvarighet i USA.

Men oavsett vem som är den största ekonomin har Kina redan gått över eller före USA inom vissa sektorer, vilket tyder på att konkurrensen mellan Kina och Amerika inte längre är i det senare intresset.

Det kinesiska företaget Huawei ägde den största andelen av den globala smarttelefonmarknaden, 20%, under andra kvartalet 2020, vilket överträffade det sydkoreanska företaget Samsung med en liten marginal och med en stor marginal det amerikanska företaget Apple.

شاهد أيضاً

Kriget mellan USA och Kina för 6G -dominans

Även om vissa tror att den utvecklas börjar vissa pressgrupper i beslutsfattande centra, tankesmedjor och …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *