الرئيسية / Amerikas företag / Vilka är de negativa konsekvenserna av “Delta” för USA: s ekonomiska tillväxt?

Vilka är de negativa konsekvenserna av “Delta” för USA: s ekonomiska tillväxt?

Dallas Federal Reserves ordförande “Robert Kaplan” meddelade att han noga följer effekterna av deltatrycket på de ekonomiska utsikterna och deras inverkan på att bromsa den ekonomiska tillväxten.

Han tillade att “detta utgör en snabb risk” för konsumentaktivitet och att gå ut och äta på restauranger, Det utgör också risken att återgå till arbetet på kontoret och möjligen sysselsättningsgraden på grund av rädsla för infektion, vilket kommer att påverka produktionen, “enligt Reuters.”

Det amerikanska handelsunderskottet ökade till rekordhögt i juni när företagens ansträngningar att bygga om lager för att kompensera för starka konsumtionsutgifter ökade importen.

Det amerikanska handelsdepartementet sade att handelsunderskottet ökade med 6,7 procent till 75,7 miljarder dollar i juni, en rekordhög nivå.

Samtidigt sade en medlem av den amerikanska centralbankens penningpolitiska kommitté,” Robert Kaplan” , att det största hindret som för närvarande hotar ekonomin är utbrottet av den nya deltaboomen, i en intervju med” Fox Business News”.

“Miljontals människor i tjänstesektorn är fortfarande arbetslösa,”  “säger Jerome Powell”, USA: s federala reservordförande, som en del av en långt ifrån fullständig återhämtning.

I synnerhet bokförde den amerikanska regeringen ett stort budgetunderskott på 302 miljarder dollar i juli 2021, ett rekord för den månaden, eftersom utgifterna för coronavirushjälp förblev höga.

شاهد أيضاً

Viktiga fakta som kan hindra dig från att äta Kentucky Fried Chicken!

Det kan finnas speciella livsmedel som vi alla vill äta, men det vi måste göra …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *