الرئيسية / Bojkotta / Kriget mellan USA och Kina för 6G -dominans

Kriget mellan USA och Kina för 6G -dominans

Även om vissa tror att den utvecklas börjar vissa pressgrupper i beslutsfattande centra, tankesmedjor och forskning, liksom stora företag i världens huvudstäder, betrakta 5G som ett minne och framför allt är spelare upptagna med arbete. . Med den senaste tekniken och förberedelserna för nästa strid: 6G.

Ett jobb tillkännagavs nyligen för det amerikanska företaget “Apple“, som söker ingenjörer för trådlösa personsökarsystem som är nödvändiga för den sjätte generationen av kommunikationsteknik och mobiltelefoner, några månader efter att iPhone -telefonerna visades i listan över enheter som kan välja den femte generationens frekvenser i en indikation på att ett jätteföretag som Apple förberedde sig tidigt på denna stora strid.

År 2019 bevittnade världen den första användningen av 5G -kommunikationsnät i Korea och USA, som var de första länderna i världen som implementerade 5G i stor kommersiell skala, följt av en stor spridning kring dessa nätverk. , nå 179 operatörer i cirka 84 000 geografiska punkter för att ansluta nätverket med alla typer av elektroniska enheter anslutna till Internet.

Med stabilisering av 5G -anläggningar, uppgörelse av avtal och arrangemang och avlägsnande av tvister och konkurrens mellan företag började en ny konflikts funktioner ta form i vad som kan kallas ett “nytt kommunikationskrig”.

Den kallas den sjätte generationen och den förväntas börja fungera 2030 men vem kommer att styra denna sektor?

“Vi har en lång väg att gå, 2030 är dags att bygga faktiska produkter för vad vi kan kalla 6G -kommunikation“, säger John Byrne, kommunikationsanalytiker på forskningsföretaget Global Data. I oktober 2020 bildades Alliance for Telecom Industry Solutions, som mer liknar ett forum i Washington eller en allians, Next G Alliance, som härrör från 4G, 5G och 6G.

Alliansen inkluderar jättar som “AT&T“, “Facebook“, “Qualcomm“, “T-Mobile” och “Samsung“, och alliansen syftar till att stärka amerikansk eller västerländsk hegemoni och ledarskap på Kinas bekostnad inom det globala området kommunikation… Och informationsteknologimarknaden i allmänhet, och i synnerhet för att kämpa för nästa generations kommunikation genom att integrera ansträngningar från amerikanska företag och deras allierade i Korea, Japan och Europa, med forskning och utveckling, genom tillverkning och marknader.

Tidig penetration av marknaden

USA gjorde detta för cirka tio till femton år sedan, när det lyckades utveckla den teknik som behövs för 4G -nät, banade väg för den amerikanska teknikindustrin mot välstånd och global dominans och intog en ledande position inom ”applikationsekonomi” och information teknik ”från då till nu.

kvalificerad arbetskraft

I detta sammanhang och allvaret i frågan om mänskliga element och kompetenser skickade American Federation of Information Technology Industry ett brev till president Joe Biden, där han sa att USA står inför en stor brist på kvalificerad arbetskraft som behövs för att installera kommunikation nätverk och utan välutbildade arbetare kommer Kina att dra nytta av detta.

Om detta händer kommer det inte bara att skada USA på nivå med 5G -nätet, utan också minska dess sjätte generationens konkurrenskraft före krigsutbrottet och därmed behovet av att reformera de lagstiftningsändringar som den förra gjorde “Trump“. Hantering av immigrationslagar som kraftigt begränsar attraktionskraften hos talanger och det bästa för amerikanska företag.

halvledarkris

Den senaste krisen inom chips och halvledare har genererat mycket ilska och förbittring i det amerikanska samhället i allmänhet och i industrisamhället i synnerhet om behovet av att återställa den amerikanska industriella överlägsenheten till varje pris, så en noggrant planerad strategi måste tas fram för att säkerställa ett överflöd av avancerade tekniska komponenter.

I detta sammanhang är det värt att notera ett stort och intressant projekt som kallas SAHARA, ett forskningsprojekt med mycket avancerade applikationer som ett resultat av partnerskapet mellan Defense Advanced Research Projects Agency “DARPA” i US Pentagon och “Intel“. . Som ett resultat av sin produktion ingår komponenter i tillverkningen av sjätte generationens kommunikation, som kommer att vara en rent amerikansk tillverkning.

Slutsatsen är att det är svårt att förutsäga vad som kommer att hända om tio år, men den sjätte generationens match är närmare än vi tror, ​​svårare och svårare än sin föregångare i femte generationen.

Men å andra sidan bekräftar hastigheten på kinesiska drag att det inte är en tidig varning eftersom “Peking” inte är lugnt, eftersom teamet som tidigare bildades för två år sedan (2019) för att studera allt som kan göras för att behålla kinesiska dominans i femte generationens match och sjätte generationens strid fortsätter, vilket innebär att poängen kvarstår till de sista stunderna i denna match.

 

شاهد أيضاً

Ett initiativ från den globala rörelsen att bojkotta amerikanska produkter för att distribuera “flytande tvål” för att stödja den lokala produkten

Mot bakgrund av Corona -vågen som uppmanar till att upprätthålla personlig hygien som ett skydd …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *