الرئيسية / Amerikas företag / Amerikanska Fanta i Sverige .. Dubbla mängden socker

Amerikanska Fanta i Sverige .. Dubbla mängden socker

Ett paket Fanta i Sverige innehåller ungefär tre gånger så mycket socker som ett paket som köps i England eller Spanien.

Och ungefär dubbelt så mycket socker finns i danska och finska burkar, enligt en studie från Cancerfonden, som jämför socker i tre olika drycker från ett dussin europeiska länder.

Läsk är konstgjorda drycker där konserveringsmedel, gaser och smaker tillsätts för att ge dem olika smaker, till exempel apelsin, som tillsätts till Fanta.

Läsk orsakar fetma och viktökning

När du konsumerar en burk läsk dagligen leder detta naturligtvis till en ökning med ett halvt kilo per månad eftersom den innehåller en hög mängd socker.

Överdrivet intag av läsk förser inte bara kroppen med stora mängder kalorier, utan stimulerar också aptiten.

Att öka intaget av enkla sockerarter i läsk ökar nivån av socker i blodet snabbt och tillfälligt, vilket stimulerar känslan av hunger.

Det har bevisats att regelbunden konsumtion av läsk är förknippad med en ökad risk för diabetes,

Konstgjorda sötningsmedel och färgämnen som läggs till läsk reducerar insulinkänsligheten, eftersom kroppen blir mindre känslig för insulin, glukosnivåerna börjar stiga och du är mer benägna att utveckla diabetes.

 

شاهد أيضاً

Ett initiativ från den globala rörelsen att bojkotta amerikanska produkter för att distribuera “flytande tvål” för att stödja den lokala produkten

Mot bakgrund av Corona -vågen som uppmanar till att upprätthålla personlig hygien som ett skydd …

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *